
Limonlu Hind Şorbası reseptinin hazırlanma qaydası | |
Ərzaqlar: | 700-800 q toyuq filesi (qaynadıb iri doğramaq) 1,5 l toyuq bulyonu 2 ədəd baş soğan (xırda doğranmış) 400 q gül kələmi 100 ml yağlı qaymaq 1-2 diş sarımsaq 2 x.q. yağ 1-2 x.q. limon şirəsi 1/4 ç.q. üyüdülmüş zəncəfil 2-3 x.q. kokos yonqarı (quru tavada azacıq qızartmaq) 1 ç.q. karri duz çili istiotu |
Hazırlanması: | Yağı əridin, soğan, sarımsaq əlavə edib 3-4 dəqiqə qızardın. Zəncəfil, karri, un vurub qarışdırın, 2 dəqiqə qovurun. Sonra bulyon və qaymaq tökün. Qaynara düşənəcən gözləyin, 5 dəqiqə qaynadıb gül kələmini əlavə edin. Həddən artıq bişirməyin ki, kələm əzilməsin. Hazır şorbaya toyuq əti, duz, çili istiotu, kokos yonqarı, limon şirəsi əlavə edib qarışdırın. Haqqında: Asan və ləziz salatlardan sayılır.Nuş olsun! |
696
Sosial Şəbəkələrdə Paylaş